人才培养 Study

ANNA FOMINA

发布者:  时间:2020-08-07 00:02:37  浏览:

ANNA FOMINA, 俄罗斯

第一次来中国的时候,我刚满18岁。在一次的机缘巧合之下,我从同学得知有一个叫做“浙江外国语学院”的地方。经过一番深思熟虑,我选择了以交换生的身份去浙江外国语学院留学。虽然我在选择浙江外国语学院的时候,还没去过杭州,甚至整个中国,但是我听说过杭州,这座被世人赞誉为天堂的千年古城,是许多人魂梦所系之地。于是认为浙江外国语学院一定是一个能够让我获益匪浅、增长知识的地方。

I started my study at ZISU when I was only 18 years old. Though I’d never been to China before, I’ve heard a lot of the beauty of the city. Therefore I thought ZISU is a place for me to learn about China.

在浙外学习,收获的不仅是知识,更是浙外人的情怀。在求学路上,我最幸运的是遇见那些给我们上课的老师,她们温和的态度和因材施教的教学方式,让我从一开始不畏惧陌生的语言与文字,而且老师们很尊重来自不同国家的学生的背景和文化,总是站在对方的立场和角度上思考问题。我还记得当初刚来浙外的时候,因为不熟悉中国的当地文化和生活方式感觉很别扭,还闹了不少的乌龙。幸运的是,浙江外国语学院帮我安排了非常友好的中国同学,我的搭档。他们不仅在学业上给予我非常多的帮助,更在我孤独寂寞需要他人陪伴的时候出现。我们时常一起学习、一起玩乐、一起聊聊八卦。

My study at ZISU brought me more than knowledge. I was so lucky to meet so many good teachers here who can find the strength and weakness of each student and find the best way to teach. They respect different culture and can always stand in others’ shoes. What’s more, the host buddy arranged by school were so helpful in both study and life, they offered me much accompany when I felt lonely.

在浙外留学远远超出了我的想象,非常充实,我永远都不会忘记周日早上图书馆门口排队的长龙。 除了中文,在这里我还了解了中国文化,学会了中国太极功夫。2017年,在邱老师的帮助下,有机会代表浙江外国语学院参加浙江省留学生演讲比赛“新时代,外国学生说”,2018年在浙江外国语学院第一届国际文化节有荣幸当主持人。在浙外日日夜夜成为了我记忆中最美好的部分,全新的起点也从这一刻开始了。

在出于对中国念念不忘之下,我下决定要到中国就读硕士学位。因此,在此之后我向中国几所大学提出了申请。回头想一想,如果没有浙外,就没有现在的我。希望每个人在留学结束的那一天,能对着校微骄傲地说:我在这里找到了更好的自己。

My experience at ZISU were much better than what I expected. I would never forget the long queue out of library in the morning, which stands for the diligency of ZISU students. At ZISU I also participated in a lot of activities like speech contest and even hosted the International Festival. The days and nights I spent at ZISU were wonderful memories, therefore I decided to come back to China again for master program. If I never studied at ZISU, I wouldn’t have gone so far.

地址:浙江省杭州市西湖区留和路299号    Add: 299 Liuhe Rd. Xihu District, Hangzhou, Zhejiang
电话&传真/Tel&Fax:0571-88213035                     邮箱/E-mail:study@zisu.edu.cn